Logbouw Specialist

+31 (0)55-534 91 70 | Informatie houtbouw | Contact | Home

 Blokhutten en Tuinhuizen 

bacau

##m2 €##,-

brasov

##m2 €##,-

buzau

##m2 €##,-

cluj

##m2 €##,-

constanta

##m2 €##,-

craiova

##m2 €##,-

galati

##m2 €##,-

giurgiu

##m2 €##,-

iasi

##m2 €##,-

oradea

##m2 €##,-

petrosani

##m2 €##,-

pitesti

##m2 €##,-

ploiesti

##m2 €##,-

pucioasa

##m2 €##,-

resita

##m2 €##,-

sibiu

##m2 €##,-

suceava

##m2 €##,-

timisoara

##m2 €##,-

targoviste

##m2 €##,-

tulcea

##m2 €##,-

cristianul

##m2 €##,-

fieni

##m2 €##,-

padina

##m2 €##,-

trainica

##m2 €##,-

Voor u tot de aanschaf van een blokhut of tuinhuis over gaat moet u zich eerst een aantal vragen stellen.

Hoeveel budget heeft u voor dit blokhut of tuinhuis

Door de vele variatiemogelijkheden kunnen er behoorlijke prijsverschillen in. U kunt het natuurlijk net zo duur maken als u zelf wilt. Daarom is het van belang voor u zelf de bovenstaande vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. Hoe beter de kwaliteit hoe meer u vaak kwijt bent. Dubbel glas is duurder dan enkel glas. Ø20cm is duurder dan ø12cm. Zo simpel ligt dat. Toch het is goed mogelijk om de prijs in balans te brengen met de kwaliteit. Daarvoor moet u bij de ‘logbouw-specialist’ zijn.

Welke ruimte is beschikbaar?

Ook dit is een belangrijk punt en kan u kosten besparen. Het is namelijk de vraag waar uw blokhut of tuinhuis wordt geplaatst. Is dat in een hoek? Of vrijstaand? Kunt u er omheen lopen? Een blokhut of tuinhuis dient wel onderhouden te worden en als u er dan goed bij kunt scheelt dat een hoop ergernis. Daarom is het van belang dat behalve het oppervlak dat nodig is voor het blokhut of tuinhuis zelf, u rekening houd met loopruimte rondom.

Welke uitstraling is gewenst?

Misschien denkt u: hoezo uitstraling? Het is toch van hout? Ja, u heeft gelijk. Maar vorm en bouwmethode hebben wel degelijk impact op de uitstraling. Wij hebben voor u blokhutten en tuinhuizen met een bijzondere uitstraling. Dit geldt zeker voor onze blokhutten die zijn opgebouwd met ronde logs variërend van ø12 tot ø20cm. De tuinhuizen zijn te leveren met allerlei soorten rabatdelen.

Wat is de functie voor dit blokhut/tuinhuis?

Een blokhut wordt veelal gebruikt als opslagruimte voor bijv tuingereedschap of fietsen. Een tuinhuis is vaak wat groter en kan worden gebruikt als zitruimte om van uw tuin te genieten. Als u er in de winter gebruik van wil maken is het van belang dat e.e.a. geïsoleerd dien te worden. U kunt dan denken aan dak- en vloerisolatie en bijv. dubbel glas.

Welke houtbouw-structuur gaat gebruikt worden?

U kunt kiezen om het blokhut of tuinhuis op te bouwen met ronde logs. Dit geeft een aparte uitstraling. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een planken model. Logbouw-specialisten biedt u vooral  blokhutten en tuinhuizen opgebouwd van rondstam. Hoe groter de diameter hoe duurder. Ook de houtsoort is bepalend voor de prijs.

Gaat u het zelf opbouwen of laat u het doen

De blokhutten of tuinhuizen van de “logbouw-specialist zijn met wat technisch inzicht goed zelf op te bouwen. Met een Nederlandse handleiding wordt u stap voor stap door het traject geleid. Mocht u deze uitdaging niet aan willen gaan maar kiest u ervoor om het door de logbouw-specialist te laten opbouwen dan moet u wel rekening houden met extra kosten.

Welke voorbereiding zijn er in het totaal nodig?

Het belangrijkste voor u gaat beginnen is de vraag of u een bouwvergunning nodig heeft. Er zijn twee verschillende vormen van vergunningen: lichte- of reguliere bouwvergunning. Vraag dit op tijd aan. Dat voorkomt nare verrassingen die achteraf voorkomen hadden kunnen worden. Ook kunnen zij u advies geven welke stukken u nodig heeft om een vergunning te verkrijgen.

Behalve een tuinhuis plaatsen zal er ook een fundering aangebracht dienen te worden. Voor een blokhut of tuinhuis kan u het volgende doen. Zorg dat u een betonnen vloer (storten of met tegels aanbrengt waarvan de bovenzijde een paar centimeter boven de omringende grond uitsteekt. Het beste bereikt u dit het stuk waar het blokhut of tuinhuis komt uit te graven en te voorzien van geel zand. Dit zand moet u daarna goed aantrillen. Daar bovenop kunt u dan een tegelvloer leggen. De onderste laag balken kan van hardhout zijn of zachthout maar dan behandeld.

Ook dakbedekking, hemelwaterafvoer en elektra zijn punten die mee kunnen spelen in de kosten. Zo kan het nodig zijn om bijv een elektra kabel door te grond leggen. Breng voor u zelf deze kosten zo goed mogelijk in beeld.

Graag komen wij met u in contact om samen met u een plan voor een blokhut of tuinhuis op te stellen.

Tuinhuizen Tuinhuizen

Fluitersweg 36A | Apeldoorn | +31 (0)55-534 91 70 | Algemene voorwaarden

x7 Oradea